А на перше у нас – «Копальхем»

5 квітня добіг кінця чемпіонат факультету математики та інформатики ПНУ імені Василя Стефаника 2011/2012 з інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?».

Для з’ясування того, хто все-таки стане найсильнішим, прийшло дев’ять студентських команд та збірна викладачів. За поточним рейтингом претендентом на чемпіонство була команда «Не дует Стефаника» (капітан – Никорович Святослав Ігорович), проте гра розсудила інакше…

Впродовж двох турів питання чемпіона було відкрито, а на кону було ні мало ні багато, а саме – крісло голови клубу на наступний рік. Третій тур став вирішальним, команда викладачів відчутно прибавила і виграла фінал, команда «Копальхем» (капітан – Дьох Кирил Віталійович) стала студентським чемпіоном, а «Не дуету Стефаника» довелося вдовольнитися тільки третім місцем. Кращим гравцем фіналу та сезону став граючий ведучий – Гой Тарас Петрович. Подяки отримали Гой Тарас Петрович, Казмерчук Анатолій Іванович (доценти кафедри диференціальних рівнянь і прикладної математики) і незмінний ведучий інтелектуальних ігор Прикарпаття Макаров Володимир.

Ці змагання є другими по величині після відкритого кубку університету з гри «Що? Де? Коли?», а сам клуб об’єднує близько семидесяти людей з числа студентів і викладачів. Оргкомітет змагань обіцяє започаткувати відкриті ігри і вже невдовзі оприлюднити статут клубу факультету математики та інформатики. На разі, делеговано три команди на чемпіонат студентів з ігор «Що? Де? Коли?» та Брейн-ринг.