Обласний турнір юних програмістів 2012

Обласним державним центром науково-технічної творчості учнівської молоді 8 грудня 2012 року було проведено обласний турнір юних програмістів з інформаційних технологій на базі центру інформаційних технологій Прикарпатського національного університету імені В.Стефаника, в якому взяли участь 57 учнів з Верховинського, Долинського, Рожнятівського, Надвірнянського, Тлумацького, Городенківського, Косівського, Снятинського, Коломийського районів,  міст Івано-Франківська, Калуша, Коломиї, Яремче, ОДЦНТТУМ.

Турнір проводився з метою виявлення і підтримки обдарованої молоді, розвитку у юнаків і дівчат творчих здібностей та активності в галузі інформатики і програмування, освоєння і використання системного та прикладного програмного забезпечення, складання комп’ютерних програм.

Учасники турніру виступали у номінаціях: «Офіс-менеджмент», «Веб-програмування»,  «Програмування».

У номінації «Офіс-менеджмент» учні виконували запропоновані журі конкурсні завдання, та захищали свої домашні тематичні проекти-презентації: “Мій навчальний заклад”, “Мої захоплення”, ”Моє рідне місто”, ”Видатні історичні постаті” , «Українські панк-рок групи», та інші.

У номінації “Веб-програмування” конкурсанти захищали домашнє завдання — проекти веб-сайтів свого навчального закладу, рідного міста, установ, підприємств, своїх захоплень.
Виконання конкурсного завдання полягало у створенні веб-сайту на тему «Відкриття зимового сезону на гірськолижному курорті». Учасники розробляли свої веб-сторінки до цієї події згідно з запропонованою структурою, яка включала події 2013 року, розваги, web-камери, прогноз погоди, карту схилів, форму бронювання, зворотній зв’язок, мапу сайту, відео та фото галерею.
За результатами виконаного завдання у веб-технологіях журі визнало призерами:
Перше місце:
– Ясельський Андрій, гуртківець Коломийського будинку дитячої та юнацької творчості Коломийської міської рали;
– Лилак Степан, гуртківець обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді;
– Демків Микола, учень Калуської гімназії, гуртківець центру науково-технічної творчості учнівської молоді Калуської міської ради;
– Білий Петро, учень Тлумацької гімназії Тлумацької районної ради;
Друге місце:
– Гриневич Павло, учень 9 класу Долинської спеціалізованої школи №6 Долинської районної ради.
Третє місце:
– Ковач Богдан, гуртківець Долинського будинку дитячої та юнацької творчості Долинської районної ради;
– Максимик Степан, учень Калуської гімназії, гуртківець центру науково-технічної творчості учнівської молоді Калуської міської ради;
– Федишин Андрій, учень Тлумацької гімназії Тлумацької районної ради.

У номінації «Програмування» учасники турніру створювали та програмували  алгоритми визначених сценаріїв у відповідних середовищах програмування.

Обласний турнір юних програмістів з інформаційних технологій став уже традиційним і досить популярним. Судячи з досвіду попередніх років його проведення, журі відзначило зростання рівня підготовки як в інтелектуальному так і в  інноваційному напрямі та суттєве збільшення кількості учасників.