Літня школа «Алгебра, топологія, аналіз»

У липні 2014 року факультетом математики та інформатики ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» спільно з механіко-математичним факультететом Львівського національного університету імені Івана Франка та Інститутутом прикладних проблем механіки і математики імені Ярослава Підстригача НАН України було проведено 9-у літню математичну школу «Алгебра, топологія, аналіз».

У роботі школи взяли участь понад 70 науковців у галузі математики провідних ВУЗів України, зокрема, Івано-Франківська, Львова, Чернівців та Києва. Школа була поділена на дві секції: математичний і функціональний аналіз (7-12 липня); алгебра і топологія (13-18 липня).
Формат роботи дозволив поєднати роботу та відпочинок: лекційні заняття проходили зранку, вільний час для прогулянок, ігор на свіжому повітрі та екскурсій – після обіду. Читання лекцій здійснювали А. Загороднюк, В. Маслюченко, Д. Боднар, Х. Кучмінська, І. Протасов, В. Островський, Т. Банах, О. Гутік, В. Любашенко, М. Зарічний, O. Никифорчин. Семінарські заняття відбувалися у вечірній час і передбачали короткі доповіді аспірантів та студентів про основні результати їхньої наукової роботи. Крім навчання учасники школи встигли підкорити гору Хом’як, відвідати гірськолижний курорт Буковель та придбати сувеніри на Яблуницькому перевалі.
Кожен з учасників за час проведення літньої школи мав можливість здобути нові знання, приємно провести час у колі старих та нових друзів і   запастися хорошим настроєм на цілий рік.