Викладачі нашого вишу відвідали Жешувський університет (Республіка Польща)

Делегація Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника у складі проректора з науково-педагогічної роботи Сергія Шарина, декана фізико-технічного факультету Івана Гасюка, декана філософського факультету Ігоря Гояна 45 грудня 2014 року перебувала з робочим візитом в Жешувському університеті (Республіка Польща).

В ході зустрічі українські та польські колеги обговорили результати співпраці в 2014 році щодо спільної реалізації магістерських програм за спеціальностями «фізика», математика» та «філософія», а також питання пошуку нових сфер взаємодії підрозділів обидвох університетів у рамках підписаної між навчальними закладами угоди. Також було досягнуто домовленість про продовження співпраці в даному напрямку на наступний рік.

Сьогодні у відповідності до спільної реалізації магістерських програм в Жешувському університеті навчається 19 студентів спеціальності «фізика», 8   спеціальності «математика» та 12  спеціальності «філософія».

В ході робочого візиту представники Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника провели зустріч з українськими студентами, які здобувають освіту в Жешувському університеті. Студенти розповіли про особливості навчання в польському освітньому закладі та зазначили доцільність спільної реалізації магістерських програм.

Відрадно, що викладачі Жешувського університету відзначали високий рівень попередньої підготовки студентів Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, їх здатність адаптуватися до системи навчання в Польщі.