Всеукраїнська наукова конференція “Сучасні проблеми теорії ймовірностей та математичного аналізу” 2015

З 25 лютого до 1 березня 2015 року в туристично-оздоровчому комплексі «Керманич» смт. Ворохта вшосте проходила Всеукраїнська наукова конференція «Сучасні проблеми теорії ймовірностей та математичного аналізу», яку підготували і провели кафедра статистики і вищої математики й кафедра математичного і функціонального аналізу.

У роботі конференції взяли участь близько 50 науковців з Києва, Львова, Чернівців, Дрогобича, Івано-Франківська та інших міст України. На жаль, у зв’язку з нестабільною ситуацією на Донбасі не змогли приїхати науковці з Донецька, які надіслали тези доповідей і виявили бажання взяти участь у конференції. З доповідями виступили близько 20 викладачів, аспірантів та співробітників факультету математики та інформатики.

На конференції обговорювались актуальні питання математичного аналізу та теорії ймовірностей, зокрема, стійкі випадкові процеси, стохастичні диференціальні рівняння, дифузійні випадкові процеси, проблеми ослаблено неперервних відображень, дослідження узагальнено опуклих множин у багатовимірному евклідовому просторі, аналіз на нелінійних однорідних просторах, аналітичні відображення в банахових просторах, кінетичні рівняння м’яких активних речовин, випадкові аналітичні функції.

З пленарними лекціями виступили провідні науковці академічних інститутів та університетів України: Дмитро Боднар, Віктор Герасименко, Володимир Деркач, Андрій Загороднюк, Юрій Зелінський, Андрій Кондратюк, Володимир Маслюченко, Анатолій Прикарпатський, Олег Скасків.

Конференційні засідання завершились виконанням гімну конференції його автором Володимиром Маслюченком.