Студенти V курсу проходять паралельне навчання у Польщі

1 жовтня 2015 року розпочався новий навчальний рік для студентів факультету математики та інформатики, що реалізують угоди про спільне навчання між Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та Краківською Гірничо-металургійною академією (AGH) і Жешувським університетом.

До Кракова вирушили студенти спеціальностей “Інформатика” та “Прикладна математика”, які навчатимуться на факультеті менеджменту за спеціальністю “Інформатика та економетрія”. Студенти-математики навчатимуться у Жешуві на математично-природничому факультеті за спеціальністю “Математика прикладна”.

Співпраця із AGH щодо спільного навчання триває вже четвертий рік поспіль. Студенти 2012 та 2013 років вступу вже завершили навчання, успішно захистивши магістерські праці та отримавши дипломи із міжнародним визнанням. Ще дві групи продовжують навчання. Аналогічна програма в університеті міста Жешув триває другий рік, цьогоріч там навчатимуться студенти 1 та 2 року (магістерські програми у Польщі тривають 2 роки).

Навчання для усіх студентів безкоштовне. Робочі мови – польська та/або англійська.