Фінальний етап Всеукраїнського конкурсу учнівських проектів з прикладного програмування імені професора Павла Федорука

29 травня 2016 року в університеті відбулося урочисте відкриття фінального етапу Всеукраїнського конкурсу учнівських проектів з прикладного програмування імені професора Павла Федорука. Учасників заходу привітав голова оргкомітету, проректор університету з наукової роботи, професор Андрій Загороднюк. У конкурсі взяли участь учні з різних куточків України — Київської, Івано-Франківської, Чернівецької, Львівської, Тернопільської, Чернігівської, Запорізької областей та міста Київ.

Цьогоріч переможці визначалися в чотирьох номінаціях — «Веб-Юніор», «Веб-Майстер», «Програміст» та «ІТ-Спеціаліст».

Загалом на конкурс було подано 300 робіт, з яких журі відібрало 147 проектів, що відповідали вимогам. Для участі у фінальному етапі було представлено 24 роботи з веб-програмування та «класичного» програмування. Фінал проходив у формі очної конференції, під час якої учасники конкурсу у відкритій дискусії представили та захистили свої проекти.

Членами журі виступили профільні науковці та професійні інженери-програмісти нашого університету, провідних IT-компаній та інших зацікавлених установ. Голова журі — завідувач центру інформаційних технологій Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Мирослав Білогубка.

За результатами Всеукраїнського конкурсу учнівських проектів з прикладного програмування імені професора Павла Федорука переможцями стали:

  • номінація «Веб-Юніор» — Тріщ Владислав (ЗОШ № 15, м. Івано-Франківськ);
  • номінація «Веб-Майстер» — Городчук Тарас (ЗОШ І-ІІІ ступенів № 8, м.Коломия);
  • номінація «Програміст» — Мочернюк Данило (Коломийська гімназія ім. М.Грушевського, м. Коломия);
  • номінація «ІТ-Спеціаліст» — Паньків Олесь.

Переможці та учасники отримали дипломи, грамоти, цінні призи та подарунки від спонсорів конкурсу, зокрема, школи програмування Іт-Еліт, ГО «IT-Cluster» та призи від сім’ї Павла Федорука.

Довідково

Конкурс проходить за ініціативи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на знак вшанування відомого українського науковця-кібернетика, доктора технічних наук, професора, проректора з наукової роботи Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Павла Федорука. Проводиться конкурс на базі факультету математики та інформатики кафедрою інформаційних технологій та центром інформаційних технологій щорічно. Конкурс — це змагання учнів у творчому застосуванні здобутих знань, умінь і навичок у прикладному програмуванні. Метою конкурсу є виявлення та підтримка обдарованої молоді у галузі прикладного програмування, сприяння реалізації її творчих здібностей та популяризація програмування серед учнівської молоді України.