Наша студентка – призер європейських змагань з цифрових технологій

Наша студентка Людмила Рішко, яка навчається у магістратурі на спеціальності “Середня освіта (інформатика)”, стала призеркою європейських змагань “eSkills for Jobs 2016 Competitions” в номінації “Young digital talent” (розробка Scratch-ігор).

Змагання eSkills for Jobs 2016 competition було оголошено Європейською комісією у рамках кампанії «eSkills for Jobs», метою якої є поширення серед європейців інформації про можливості, які дають цифрові технології в освіті, науці, економіці і т.п.

Конкурсна програма проводилася в трьох номінаціях: “Young digital talent” , “Innovative App developer”  та “Outstanding digital skills developer”. До кожної з них були відповідні вимоги: Young digital talent – вік учасників 16-30 років і завдання – створити відео-гру на мові Scratch; Innovative App developer – вік учасників 18-35 років і завдання – створення інноваційних додатків; Outstanding digital skills developer – для вчителів та освітян і завдання – запропонувати інноваційні шляхи використання цифрових технологій в освіті.

Відповідно до умов конкурсу в номінації «Young digital talent», в якій брала участь студентка нашого університету Людмила Рішко, вимоги були наступні: створити відео-гру на мові Scratch, розмістити цю гру на сайті Scratch-товариства, створити відео про саму гру та розмістити його на своєму Youtube-каналі.

Ото ж, Людмила Рішко представила на розгляд журі гру «Earth for Peace», яка пропагує встановлення миру на Землі. Короткий опис гри: “У вступі гри показано напад ворожої армії та подано повідомлення гравцеві з проханням про допомогу у відновленні миру. Головним героєм гри є голубка, яка тримає в дзьобі гілку миру. Ця гілка має таку властивість: при доторканні до будь-якого предмета воєнного характеру перетворює його на мирний. Метою гри є проходження 4 рівнів і перетворення усіх речей воєнного характеру на мирні. А саме: 1 рівень – важка артилерія перетворюється на мирний транспорт (швидкі допомоги, поліцейські машини, пожежні машини, шкільні та міські автобуси); 2 рівень – піхота перетворюється на мирних працівників (лікарів, поліцейських, садівників); 3 рівень – авіація перетворюється на мирні літаки та гелікоптери; 4 рівень – знищуються вогнища пожеж і відновлюються будинки”.

У вересні місяці поточного року журі змагань провело оцінювання робіт, при якому також враховувалася кількість лайків та поширень відео про гру. За результатами змагань студентка нашого факультету Людмила Рішко стала призером у номінації «Young digital talent».

Варто зазначити, що ідея взяти участь у цих змаганнях виникла у доцентів кафедри інформатики факультету математики та інформатики Ольги Дудки та Олесі Власій, оскільки уже не перший рік викладання програмування в середовищі Scratch ведеться для студентів спеціальності «Початкова освіта» (спеціалізація – Інформатика), а з 2016 року – і для студентів спеціальності «Середня освіта (Інформатика)». Як зазначає доцент Олеся Власій студентка Людмила Рішко проявляла креативність під час вивчення курсу “Програмування в середовищі Scratch”. Саме тому викладач і запропонувала їй взяти участь у змаганнях і надала допомогу в створенні проекту.

З відео, яке було представлене на конкурсну програму змагань, можна познайомитися тут.

У гру «Earth for Peace» можна пограти тут.

Змагання щорічні, тому “you don’t miss out the chance to show your digital talent to Europe!”

Вітаємо Людмилу і бажаємо подальших звершень!