XIII обласний турнір юних математиків

23 вересня 2017 року на факультеті математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбувся ХІІІ обласний турнір юних математиків.

В роботі турніру активну участь взяли викладачі факультету Федак Іван Васильович (голова журі), Казмерчук Анатолій Іванович (заступник голови журі) та члени журі Никифорчин Олег Ростиславович, Гой Тарас Петрович, Махней Олександр Володимирович, старший лаборант Череватий Володимир Миколайович, а також студенти-магістранти Борис Уляна, Гладкий Володимир, Дякун Оксана та Рущак Галина.

З інформацією про факультет перед учасниками турніру виступили декан факультету Пилипів Володимир Михайлович та завідувач кафедри алгебри і геометрії  Никифорчин Олег Ростиславович.

В напруженій боротьбі перемогу святкувала команда «Альфа» Природничо-математичного ліцею Івано-Франківської міської ради. Разом з ними у фіналі змагалися дві команди Надвірнянського ліцею «Факторіал» та «Радикал», які фінішували другими та третіми відповідно. Ще одне третє місце було присуджене команді «АЛІ 10-11» Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату.

Крім того, за якісну підготовку до турніру журі рекомендувало відзначити грамотами команди «СІЧ» Долинського району, «АЛІ 9-10» Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату та «ФТЛ 11», «ФТЛ 9-10»  Івано-Франківського фізико-технічного ліцею-інтернату.

В індивідуальній першості кращими виявилися:

І місце

Мушак Юлія Ігорівна, Надвірнянський ліцей, 10 клас, 79 балів

Підгірняк Роман Андрійович, Івано-Франківський ПМЛ, 10 клас, 75 балів

ІІ місце

Віфлінзідер  Ольга Володимирівна, Надвірнянський ліцей, 11 клас, 44 бали

Тринога Мирослав Тарасович, Івано-Франківський ПМЛ, 10 клас, 28 балів

Кухтар Іван Петрович, Івано-Франківський академічний ліцей-інтернат, 11 клас, 28 балів

Кириченко Наталія Миколаївна, Івано-Франківський ФТЛ, 11 клас, 27 балів

ІІІ місце

Тороус Юлія Сергіївна, Надвірнянський ліцей, 9 клас, 20 балів

Петруняк  Дмитро  Васильович, Надвірнянський ліцей, 11 клас, 19 балів

Сисак Андрій Володимирович, Івано-Франківський академічний ліцей-інтернат, 11 клас, 18 балів

Куцах Андрій  Ігорович, Надвірнянський ліцей, 11 клас, 16 балів

Кіцун Вероніка Петрівна, Івано-Франківський академічний ліцей-інтернат, 9 клас, 15 балів

Солодуха Ярослав Ярославович, Долинська гімназія №1, 10 клас, 15 балів

Запрошуємо всіх учасників обласного турніру юних математиків вступанти на навчання на факультет математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.