Майстер-класи для школярів

У рамках свята «Цікаві канікули» в «Університеті обдарованої дитини», який створений при науковому парку «Прикарпатський Університет», на факультеті математики та інформатики були проведені навчальні майстер-класи.

Такий вид роботи викликав неабиякий інтерес у дітей, адже сучасні школярі не уявляють свого життя без комп’ютера, смартфона та інших цифрових пристроїв. Отож, використавши такі зацікавлення дітей, організатори майстер-класів вирішили поєднати захоплення дітей із вивченням навчального матеріалу, вдало замаскувавши навчальну інформацію під ігри та квести, в процесі яких діти через гру і пошукову діяльність могли засвоїти навчальний матеріал.

Під керівництвом доцентів кафедри інформатики Олесі Орестівни Власій та Ольги Михайлівни Дудки студентками магістратури «Середня освіта (Інформатика)» було проведено майстер-класи із використанням комп’ютерних технологій. Зокрема, 31 жовтня Дем’янчук Оксана провела навчальний квест від казкового героя «Мовного Чистуна». Мовний Чистун – експерт з грамотності, який завжди дбає про чистоту мови та правильне написання слів. Школярі з цікавістю виконували всі завдання квесту, а найкращий помічник Мовного Чистуна отримав винагороду – журнал головоломок «Кенгуру». Оскільки вікова категорія була різною, то цікаво було спостерігати, як наймолодшим обдарованим дітям допомагали рідні – матусі та бабусі,  захопившись цікавими завданнями.  Допомагали учасникам також друзі та організатори квесту (Магомета Наталія, Франків Мар’яна та Бережна Юлія).

Ще один майстер-клас «Моя перша комп’ютерна гра» було проведено 2 листопада студенткою-магістранткою Магометою Наталією. На цьому майстер-класі школярі отримали можливість самостійно створити свою першу гру на комп’ютері – футбол. Як же було цікаво спостерігати за сяючими оченятами, коли вже через півгодини два персонажі на екрані ожили і почали ганяти м’яча. Діти спочатку самі грали у свою гру, потім – один з одним, а кульмінацією свята стала можливість пограти у щойно створену гру разом зі своїми батьками. Тож тепер сяяли очі у всіх – у дітей, у їхніх батьків та в організаторів. Відрадно було почути від учасників обох майстер-класів, а також від їхніх рідних побажання надалі брати участь у подібних заходах. Тож до нових зустрічей!