Святкування десятиріччя кафедри математичного і функціонального аналізу

20 грудня 2017 року в аудиторії імені професора Богдана Васильовича Василишина пройшли урочистості з нагоди десятиріччя створення в університеті кафедри математичного і функціонального аналізу, в яких взяли участь проректори університету, ректор університету в 2005-2012 роках доктор фізико-математичних наук, професор, член-кореспондент НАН України Богдан Костянтинович Остафійчук, декан фізико-математичного факультету в 1982-2002 роках професор Володимир Михайлович Кланічка, професорсько-викладацький склад факультету математики та інформатики.

Завідувач кафедри доцент Михайло Іванович Копач розповів про ті кроки, які робить кафедра по підготовці до акредитації як університету в цілому, так і окремих спеціальностей зокрема.

З вітальним словом виступили декан факультету математики та інформатики професор Володимир Михайлович Пилипів та проректор з науково-педагогічної роботи професор Галина Йосипівна Михайлишин, яка вручила грамоти від ректорату та від Департаменту освіти і науки Івано-Франківської міської ради працівникам кафедри.

Засідання проходило у формі екскурсу в передісторію створення кафедри з 1971 року, коли в тодішньому Івано-Франківському педагогічному інституті була утворена кафедра математичного аналізу, до сьогодення. По ходу роботи своїми спогадами про розвиток кафедри поділилися ветерани кафедри доцент Ганна Петрівна Малицька, доцент Іван Васильович Федак, декан фізико-математичного факультету в 1982-2002 роках професор Володимир Михайлович Кланічка, ректор університету в 2005-2012 роках професор Богдан Костянтинович Остафійчук.

Проректор з наукової роботи, завідувач кафедри математичного і функціонального аналізу в 2007-2014 роках доктор фізико-математичних наук професор Андрій Васильович Загороднюк у своєму виступі детально зупинився на розвитку наукових досліджень, затвердженні і виконанні держбюджетних тем, відкритті та роботі спеціалізованих рад по захисту кандидатських дисертацій, створенні та виданні журналу «Карпатські математичні публікації», який в 2017 році ввійшов до однієї з найпрестижніших науково-метричних баз Web of Science. Андрій Васильович наголосив, що важливою складовою в роботі кафедри була і залишається наукова робота студентів. Було підготовлено двох призерів Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт, що дало право на базі університету на протязі трьох років проводити такий конкурс.

У 2009 році була проведена Міжнародна наукова конференція «Infinity dimensional analysis and topology», в роботі якої взяли участь представники більше 30 країн. Щорічно відбувається Всеукраїнська наукова конференція «Сучасні проблеми теорії ймовірностей і математичного аналізу».

Викладачі кафедри мають тісні наукові контакти із зарубіжними партнерами з Жешувського університету (Польща), університету міста Валенсія (Іспанія), університету міста Лілль (Франція) та ін., беруть участь у Міжнародних наукових конференціях.

На наукових семінарах кафедри виступають не лише викладачі кафедри, здобувачі наукових ступенів, але і відомі науковці з України та зарубіжжя.

Святкове дійство завершилося колективною фотосесією