Перемоги студентів в олімпіадах і конкурсах

Студенти, які мають найвагоміші наукові результати, регулярно беруть участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. Зокрема, у 2009 році наукова робота студентки Оксани Лабачук отримала диплом першого ступеня, а у 2010 році наукова робота „Поляризаційна формула та поляризаційна нерівність для (p,q)-лінійних відображень” студента Тараса Василишина отримала диплом третього ступеня у цьому конкурсі. У 2012 році наукова робота „Математичне моделювання дифузійних потоків у двофазній смузі з випадково розташованим прошарком” п’ятикурсниці Анастасії Давидок („Прикладна математика”) отримала диплом першого ступеня у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з математики. Анастасія працювала над своєю темою під керівництвом доктора технічних наук Ольги Чернухи. У 2013 році наукова робота „Періодичні розв’язки збурених автономних систем диференціальних рівнянь” студентки Іванни Кузишин („Математика”) отримала диплом другого ступеня, а наукова робота „Застосування пакету “Mathematica” до класичної моделі Блека Шоулса” студента Михайла Струтинського („Математика”) отримала диплом третього ступеня у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з математики. Зараз Оксана Лабачук і Тарас Василишин викладають на нашому факультеті, а Анастасія Давидок, Іванна Кузишин і Михайло Струтинський навчаються в аспірантурі.

Студенти факультету беруть активну участь в олімпіадах з математики і програмування. Зокрема, у 2014 році студент Володимир Прокопів здобув третє місце у II етапі Всеукраїнської 39-ї Міжнародної студентської олімпіади з програмування, у 2015 році студент Володимир Микицей виборов перше місце у Всеукраїнській літній інернет-школі з програмування, у 2015 році команда факультету у складі Володимира Микицея, Івана Мазура і Володимира Прокопіва посіла дев’яте місце (серед 162 команд-учасниць) у Всеукраїнській олімпіаді з програмування ACM ICPC, у 2016 році команда факультету у складі Володимира Микицея, Ігоря Мельника, Івана Мазура здобула третє місце у фіналі Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування та півфіналі східного регіону Світової першості з програмування АСМ-ІСРС.

Свої найвагоміші наукові здобутки студенти публікують у збірниках наукових праць і доповідають на регіональних і міжнародних наукових конференціях. Наприклад, у листопаді 2012 року одразу вісім студентів IV-V курсів напрямів підготовки “Прикладна математика”, “Інформатика” зробили доповіді за результатами своїх наукових досліджень на XIV міжнародній науковій конференції «Бізнес менеджмент – теорія та практика», яка проходила в Гірничо-металургійній академії ім. Станіслава Сташиця в місті Краків (Польща). У 2014 році студенти факультету взяли участь у двох міжнародних наукових конференціях за межами України, одній міжнародній науково-практичній конференції на території України та звітній науковій конференції студентів університету і опублікували понад 40 наукових публікацій.

У 2016 році студентка Людмила Рішко стала призеркою європейських змагань “eSkills for Jobs 2016 Competitions” в номінації “Young digital talent” (розробка Scratch-ігор). Детальніше можна прочитати тут.

У 2016, 2017 і 2018 роках команда факультету математики та інформатики стала переможцем Всеукраїнських змагань із мобільної робототехніки. У 2018 році команда факультету математики та інформатики виборола друге місце у категорії ROBORACE XI Міжнародного конкурсу з робототехніки Sumo Challenge 2018. Детальніше можна прочитати туттуттут і тут.

У 2018 році команда факультету математики та інформатики посіла друге місце в загальному командному заліку на Всеукраїнській студентській олімпіаді з програмування. Детальніше можна прочитати тут.

У 2019 році наукова робота «Спектри алгебр аналітичних функцій, породжених зліченною множиною поліномів на банахових просторах» студентки Світлани Галущак посіла друге місце у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з математики. Детальніше можна прочитати тут. У цьому ж році команда факультету посіла 3 місце у ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з розробки комп’ютерних ігор під егідою Міністерства освіти і науки України. Факультет представили студенти 4 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» Любомир Рибак, Микола Ільницький та студентка-магістрант спеціальності «Дизайн» Анжела Урда, керівник команди – доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, к. т. н. Віталій Горєлов. Детальніше можна прочитати тут. У 2019 році наша команда (Сергій Хортюк та Олег Риснюк під керівництвом Миколи Козленка) посіла 2 місце у змаганнях з перегонів автономних роботів за Кубок Львівської політехніки. Ця ж команда посіла 2 місце в номінації Roborace в міжнародному конкурсі з робототехніки Sumo Challenge 2019 у Технологічному Університеті Лодзі (Politechnika Łódzka) (м.Лодзь, Республіка Польща), а в категорії TomTom Self-Driving Cars цього ж конкурсу здобула приз за найкращу швидку та безпечну машину. Детальніше можна прочитати тут і тут.

В рамках 60-ої ювілейної міжнародної конференції студентських наукових кіл відділу гірництва (60 Jubileuszowa Konferencja Studenckich Kół Naukowych Pionu Górniczego) у міжнародному конкурсі студентських наукових робіт в секції інформатики переможцем став студент 3-го курсу спеціальності “Комп’ютерні науки” Мар’ян Ребега.

У 2021 році студенти-програмісти 4-го курсу спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Ігор Полатайко та Марія Слободян стали призерами Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Інженерія програмного забезпечення» та нагороджені  дипломами II ступеня. Детальніше можна прочитати тут. Цього ж року магістрантки спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» Надія Іваночко і Мар’яна Стефанишин стали призерками Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та відзначені дипломами IIІ і II ступеня відповідно. Детальніше можна прочитати тут і тут. У 2021 році магістранти спеціальності «Математика» Юрій Чоп’юк і Марина Савчин стали призерами Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та відзначені дипломами II і III ступеня відповідно. Детальніше можна прочитати тут.