Обласний етап І Всеукраїнської олімпіади з математики для учнів 5 – 8 класів

22 квітня 2018 року на факультеті математики та інформатики ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» за ініціативою доцентів Федака Івана Васильовича (голова журі) та Казмерчука Анатолія Івановича (заступник голови журі) відбулася олімпіада з математики для учнів 5 – 8 класів.

До складу журі входили також викладачі факультету математики та інформатики Василишин Павло Богданович, Василишин Тарас Васильович, Кульчицька Наталія Володимирівна, Лабачук Оксана Василівна, Мазуренко Віктор Володимирович, Махней Олександр Володимирович, студентка Галущак Світлана Ігорівна, вчителі Бережанська Оксана Михайлівна (Академічний ліцей-інтернат), Кеворкова Ольга Георгіївна (Івано-Франківська ЗОШ №1) Василишин Ольга Вячеславівна та Шарманський Богдан Ярославович (Фізико-технічний ліцей).

Активну допомогу у проведенні олімпіади надали студенти групи М-32 Радул Андріана, Савчин Марія, Самілів Ілона, Чоп’юк Юрій та групи ІПЗ-1 Возняк Марія, Петрів Оксана, Полотейко Ігор та Слободян Марія, за що ми їм дуже вдячні.

В олімпіаді взяли участь 89 учнів міста Івано-Франківська та навчальних закладів Івано-Франківської області, яким для розв’язування було запропоновано по 6 задач. Кожна задача оцінювалася у 5 балів.

Перевіривши роботи учасників, журі прийняло рішення – вважати переможцями олімпіади всіх тих учасників, які набрали не менше третини від максимально можливої кількості балів. Серед переможців окремо хочеться відзначити учня 4-го класу Калуської ЗОШ №7 Псюка Юрія Михайловича, який єдиний з учасників показав абсолютний результат – 30 балів з 30 можливих.

Найближчим часом ми підготуємо дипломи для нагородження учасників олімпіади. Також всіх бажаючих займатися математикою запрошуємо до наступної співпраці. Про подальші плани у цьому напрямі повідомимо на даному сайті. Слідкуйте за оголошеннями.

З умовами задач олімпіади, відповідями і вказівками до їх розв’язування та протоколами перевірки можна ознайомитися за наступними посиланнями:

Протокол 5 клас

Протокол 6 клас

Протокол 7 клас

Протокол 8 клас

Умови задач олімпіади

Відповіді і вказівки до задач олімпіади