Презентація “Робоклубу” на факультеті математики та інформатики

1 листопада 2018 року на факультеті математики та інформатики ДВНЗ “Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника” відбулася знакова зустріч студентів освітніх спеціальностей (“Середня освіта (Інформатика)” та “Середня освіта (математика)” з учасниками команди Івано-Франківського Робоклубу (http://www.roboclub.if.ua/). Засновник організації Сергій Никоноров розповів про те, як виникла ідея створення цієї організації, її історію та основні напрямки діяльності.

В “Робоклубі” є кілька навчальних напрямків серед яких створення 2D анімації, розробка мобільних застосунків. Також є курс з англійської для дітей 6 – 9 років. Найбільш відомим є курс з робототехніки поділений на 4 етапи відповідно до віку дітей.

Суть ідеї полягає в осучасненні навчання та розвитку компетентностей, необхідних у сучасному світі як для тих, хто пов’язує своє життя з ІТ, так і для тих, чиє життя досить віддалене від цієї сфери. Адже курси спрямовані не лише на здобуття професійних вмінь, знань та навичок, а значною мірою спрямовані на розвиток комунікативних здібностей та соціалізацію дітей, починаючи з раннього віку. В цьому допомагає комплексний підхід до розробки курсів та використання новітніх освітніх технологій. Також варто зазначити, що основною ідеєю є саме створення безпечного освітнього середовища для розвитку креативних здібностей дітей.

Спікером також виступила операційний директор “Робоклубу” Ірина Молінська, яка розповіли про свої подальші плани і закликали студентів-освітян підтримувати ідею осучаснення системи навчання та долучатися до розвитку освіти.

Ідею зустрічі ініціювали доценти кафедри математики та інформатики і методики навчання Олеся Власій та Ольга Дудка. Присутній на зустрічі заступник декана Андрій Соломко висунув ідею підписання угоди про  подальшу співпрацю. Тож чекаймо нових цікавих зустрічей, модерних екскурсій та занурення у світ сучасних інноваційних технологій навчання!

 

Автор замітки
Валентин Николайчук ,
студент-магістрант, спеціальності “Середня освіта (Інформатика)”