Всеукраїнський диктант національної єдності

Початок чогось хорошого…

Саме так відгукнулася студентка, яка підтримала бажання МІФівців спільно писати Всеукраїнський диктант національної єдності.

В одній аудиторії зібралися декан, викладачі, представники усіх кафедр (причому дехто з дітьми) та студенти. Варто зазначити, що для написання цьогорічного диктанту було достатньо мати будь-який засіб зв’язку: телевізор, смартфон з підключенням до інтернету або ж радіоприймач. Тож всі бажаючі могли долучитися до цієї акції. Написання  диктанту підтримали і студенти, які в цей день не могли бути присутні в аудиторії, але бажали відчути неповторний дух єднання (зокрема, і студенти заочної форми навчання, які в цей час перебували не на навчанні). Фото своїх диктантів вони надіслали на електронну скриньку факультету. Всього долучилося більше 20 МІФівців.

Це був вісімнадцятий за рахунком диктант національної єдності. Цьогорічним диктором був доцент Київського університету імені Бориса Грінченка Олександр Авраменко.

Суть цієї акції полягає не стільки в перевірці своєї грамотності, скільки в демонстрації єдності та неподільності українського народу, в духовному єднанні  українців, які долучилися до написання диктанту не тільки в усіх куточках України, а й за кордоном.

Цьогорічний диктант мав назву «Крила України». Велике спасибі усім студентам і викладачам, які підтримали окриленість цього дня і маємо велику надію, що це єднанння стане «початком чогось хорошого» – появи ще однієї традиції МІФу. Хочеться завершити останнім реченням диктанту:

«Головне – усім нам робити свою справу з любов’ю, відчувати політ, і тоді обов’язково мрія здійсниться!» (знаки автора замітки)