Всеукраїнська олімпіада з математики для професійної орієнтації вступників

Всеукраїнська олімпіада з математики
Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника
для професійної орієнтації вступників
на основі повної загальної середньої освіти

Проводить факультет математики та інформатики Університету згідно з Правилами прийому та наказом № 1587 Міністерства освіти і науки України від 21.12.2016 р.

Мета: виявити математично обдарованих вступників, допомогти їм  перевірити і розвинути свої здібності, надати учасникам пільги при вступі на математичні та інші спеціальності Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (додаткові 20 балів до оцінки сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання з математики).

Брати участь можуть особи, що здобувають повну загальну середню освіту у 2019 році або здобули її раніше.

Олімпіада складається з двох турів — дистанційного та очного.

Дистанційний тур:  10 завдань творчого характеру розміщуються на веб-сайті факультету 1 березня, їх можна завантажити за посиланням.

Перед надсиланням їх розв’язань учасники заповнюють форму реєстрації на сторінці, чим одночасно дають згоду на обробку потрібних для підведення підсумків олімпіади персональних даних.

До 12 квітня написані власноручно розв’язання (не обов’язково всіх) завдань з достатніми поясненнями учасники:

* надсилають у деканат факультету звичайною поштою або подають особисто. Адреса:

Факультет математики та інформатики
Прикарпатського національного університету
імені Василя Стефаника
вул. Шевченка 57/317
Івано-Франківськ
76018

або

* надсилають у електронною поштою на адресу matholymp@pu.if.ua якісні скани чи фото сторінок роботи.

Про отримання електронного листа організатори повідомляють на електронну адресу відправника. Отримання розв’язків, надісланих звичайною поштою, можна перевірити за телефоном деканату: +380-342-59-61-08.

Кожне з завдань оцінюється від 0 до 5 балів. Результатом туру є сума чотирьох найвищих оцінок за розв’язані завдання (максимально — 20 балів).

Очний тур відбудеться 14 квітня (дата може бути змінена, просимо слідкувати за оголошеннями) об 11.00 в аудиторії 306 головного корпусу Університету по вул. Шевченка 57, м. Івано-Франківськ. Реєстрація учасників починається о 10.00 в ауд. 316.

Учасникам пропонується 6 завдань, кожне з яких оцінюється від 0 до 10 балів. Результатом є сума трьох кращих оцінок за завдання очного туру (максимально — 30 балів). Перевірка робіт і оприлюднення попередніх результатів здійснюється  у день проведення туру.

Письмові або електронні заяви до апеляційної комісії щодо підсумків подаються в деканат факультету або на електронну пошту matholymp@pu.if.ua до 12.00 19 квітня, а апеляції відбудуться 20 квітня з 12.00 в ауд. 316.

Остаточні результати олімпіади оприлюднюються на сайті факультету 22 квітня. Для встановлення підсумків особистої першості учасники впорядковуються за спаданням сум залікових балів обох турів. При їх рівності враховується сума балів за всі розв’язані завдання. До 50% учасників з кращими результатами, незалежно від того, чи набрали вони 90% можливих залікових балів в очному турі, рішенням предметно-методичної комісії оголошуються призерами Олімпіади і нагороджуються дипломами. Для учасників, що здобули дипломи І-го та ІІ-го ступеня, факультет та спонсори олімпіади встановлюють цінні призи.

Учасники, які на очному турі здобули не менш, ніж 90% можливих залікових балів (27 балів), при вступі на спеціальності, які згідно з рішенням Кабінету міністрів України та правилами прийому Університету потребують особливої підтримки, зокрема, на математичні спеціальності факультету, у рік проведення Олімпіади мають право на додаткові 20 балів до оцінки сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання з математики (але не більш, ніж 200 балів у підсумку).

Організатори запрошують громадські організації до спостереження за ходом Олімпіади у спосіб, що не перешкоджає її проведенню. Зокрема, громадські спостерігачі мають право спілкуватися з учасниками очного туру Олімпіади та ознайомитися з його завданнями виключно після завершення туру.