День відкритих дверей

У неділю, 3 березня 2019 року, на факультеті математики та інформатики ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» відбувся День відкритих дверей. Присутнім було продемонстровано презентацію про факультет, його можливості та плани на майбутнє. Відбулася зустріч із керівництвом та завідувачами кафедр, представниками приймальної комісії університету, а також з із студентським активом. Абітурієнти отримали вичерпні відповіді на свої питання щодо процесу вступної кампанії, навчального процесу і, що найважливіше, щодо майбутнього працевлаштування.

Особливо зацікавила присутніх багаторічна діяльність факультету із забезпечення студентів всіх наших спеціальностей можливостями паралельного навчання на безоплатній основі в нашому та в одному із європейських державних університетів (Краківський науково-технічний університет, Жешувський державний університет) з отриманням двох дипломів  – українського та європейського зразків, що суттєво розширює сфери і географічні межі для майбутнього працевлаштування наших випускників.

Студент 4-го курсу напряму підготовки «Програмна інженерія» Богдан Коржак  продемонстрував присутнім 3-D принтер, який виготовили студенти, та розповів про принцип його роботи. Вступників особливо зацікавили моделі, які були роздруковані за допомогою цього принтера. Студент також розповів про роботу навчально-наукової лабораторії з робототехніки та програмування мікропроцесорів «Craft Club», яка функціонує в межах факультету з 2016 року.

Крім того, в рамках проведення Дня відкритих дверей доцент кафедри комп᾽ютерних наук та інформаційних систем Ровінський Віктор Анатолійович прочитав короткий навчально-практичний курс, який стосувався розробки комп’ютерних ігор.

Після закінчення офіційної частини абітурієнтам, а також їхнім батькам було запропоновано розв’язати цікаві математичні задачі бліц-олімпіади. Переможці та призери олімпіади нагороджені цікавими призами.