Участь студентів у проекті GGULIVRR@Lodz-2019

Міжнародний проект GGULIVRR@Lodz-2019 пройшов днями в Лодзькому університеті (Республіка Польща), який є партнером Прикарпатського національного університету. Організатором заходу уже шостий рік поспіль стає Факультет фізики та прикладної інформатики  польського вишу. Цьогоріч у проекті взяли участь більше півсотні студентів з України, Бельгії, Ірландії, Польщі, Фінляндії, Португалії, Франції та Словенії. Впродовж роботи проекту комунікації між учасниками велися англійською мовою.

Даний проект покликаний об’єднати студентів-представників різних культур та різного освітнього бекграунду, а також поєднати наукову, практичну та командну роботу дизайнерів, програмістів, маркетологів та економістів.

Україну на цьому заході представляли студенти Прикарпатського національного університету спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». А саме: Назар Сав’як, Олег Риснюк, Іван Нижник, Владислав Корнута, Сергій Хортюк, Марія Белей, Людмила Шевлюк та керівник команди – завідувач кафедри інформаційних технологій факультету математики та інформатики, доцент Микола Козленко.

Цьогоріч темою проекту було «Лодзь – наукове містечко». Завдання полягало у формуванні оригінальної ідеї для популяризації міста Лодзь та пошуку нових технологічних рішень щодо її втілення.

У рамках міжнародного проекту студентам необхідно було упродовж 10-ти днів роботи у командах розробити та презентувати програмне забезпечення, проаналізувати ринок готових продуктів та створити бізнес-план для подальшого впровадження розробки. Варто зазначити, що до складу кожної з команд входило лише по одному представнику з країни-учасниці проекту. Студенти презентували такі розробки, як: мобільні аплікації, веб-сервіси та ігри, що дозволяють ознайомитися з містом Лодзь у новий спосіб.

Окрім розробки програмних продуктів, комерційні партнери проекту – компанії ABB, Google, Fujitsu та 9bits – провели учасникам надзвичайно цікаві лекції та майстер-класи з дизайну, розробки, тестування програмного забезпечення та управління даними процесами.

По завершенню роботи проекту кожен із учасників отримав сертифікат. Відрадно зазначити, що організатори міжнародного проекту GGULIVRR@Lodz високо оцінили знання та вміння студентів Прикарпатського університету, їх рівень технічної підготовки та командну роботу.

Варто зазначити, що такий міжнародний проект GGULIVRR@Lodz надає можливість студентам отримати досвід роботи в команді, взаємодії з новими людьми, представниками інших країн, публічної презентації готового продукту та розробки програмного забезпечення з дотриманням необхідних етапів та технологій.