ІІ тур Всеукраїнської олімпіади з розробки комп’ютерних ігор

Студентська команда Прикарпатського університету GameHub PNU уперше взяла участь у ІІ турі Всеукраїнської олімпіади з розробки комп’ютерних ігор під егідою Міністерства освіти і науки України, що відбулася 18-20 жовтня на базі факультету Комп’ютерної інженерії, програмування і кіберзахисту Одеської національної академії харчових технологій. Олімпіада проводилася в рамках ігрового хакатону GameDev Open Cup Odessa 2019 тривалістю 48 годин. До таблиці учасників хакатону потрапляли усі бажаючі, з них – команди вищих навчальних закладів – змагалися в олімпіаді.

Темою змагань за результатами спільного голосування став «Час» і все, що пов’язано з плином часу.

У ході виснажливого і безкомпромісного змагання наша команда посіла 3 місце в олімпіаді, відставання від лідера склало усього 8 очок при 222 набраних прикарпатцями, та 5 місце у загальнокомандному залікові хакатону. Усього участь у хакатоні взяли 28 команд, із них 15 – команди вищих навчальних закладів.

Прикарпатський університет представили студенти 4 курсу спеціальності «Комп’ютерні науки» Любомир Рибак, Микола Ільницький та студентка-магістрант спеціальності «Дизайн» Анжела Урда, керівник команди – доцент кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем, к. т. н. Віталій Горєлов.

Упродовж 2015-2018 р. р. науковці кафедри комп’ютерних наук та інформаційних систем брали активну участь у реалізації грантового проекту Erasmus+ KA2 CBHE №561728-EPP-1-2015-1-ES-EPPKA2-CBHE-JP “Співробітництво між університетами та підприємствами в сфері ігрової індустрії в Україні — GameHub”. Завдяки проектові на базі кафедри створено Лабораторію розробки ігрового програмного забезпечення GameLab PNU, а навчальні плани спеціальностей «Комп’ютерні науки» та «Інформаційні системи і технології» збагатилися цікавими спеціалізованими курсами, покликаними поглибити знання студентів у галузі розробки ігор. Участь в олімпіаді стала успішним випробуванням власних сил і стала гарним стимулом до нових досягнень.