Змагання з перегонів автономних роботів

Нещодавно на базі Національного університету «Львівська політехніка» відбулися Всеукраїнські змагання з перегонів автономних роботів за Кубок Львівської політехніки.  Метою цієї традиційної видовищної спортивно-технічної пригоди є стимулювання творчого, інтелектуального та духовного розвитку студентської молоді, популяризація робототехніки, інформаційних технологій та прикладного програмування.

Цьогоріч 28 команд зареєструвалися для участі у змаганнях, та лише 16 з них успішно пройшли сертифікацію і вийшли у півфінали, де і було обрано 6 фіналістів. Команда Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника увійшла до числа призерів. Університет представили студенти спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» Сергій Хортюк та Олег Риснюк. Керівником команди був завідувач кафедри інформаційних технологій Микола Козленко.

Основним завданням для учасників конкурсу була розробка діючої моделі автономного робота-автомобіля (у масштабі 1:10). За умовами змагань, система повинна базуватися на штучному інтелекті, що може самостійно знайти правильну траєкторію руху, використовуючи вбудовані датчики та камери, якнайшвидше подолати десять кіл траси і успішно перетнути фінішну пряму.

За результатами заїзду перше місце посіла команда господарів змагань Національного університету «Львівська політехніка», друге – Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника та Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», третє – Черкаський державний технологічний університет, Одеський національний політехнічний університет та Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола (м. Тернопіль).

Спонсорами змагань виступили компанії GlobalLogic та BIIR.