Студентка факультету математики та інформатики Мар’яна Стефанишин стала призеркою всеукраїнського конкурсу

Магістрантка спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» факультету математики та інформатики Мар’яна Стефанишин стала призеркою Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт та відзначена Дипломом II ступеня (науковий керівник – доцент кафедри математики та інформатики і методики навчання Ольга Дудка).
Зазначимо, що II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Освітні, педагогічні науки» проходив 21-22 квітня у Криворізькому державному педагогічному університеті в онлайн форматі. Загалом на конкурс надійшло понад 80 наукових робіт, авторами яких є студенти різних ЗВО України. Серед учасників фіналу була магістрантка спеціальності «Середня освіта (Інформатика)» факультету математики та інформатики Мар’яна Стефанишин, яка здобуває другу вищу освіту, а першу освіту вона отримала за спеціальністю “Прикладна математика”.

Мар’яна представила наукову роботу “Права людини в освітньому цифровому просторі”, в якій звернула увагу на актуальну проблему забезпечення та захисту прав дітей за умов формування цифрового суспільства загалом та зокрема – за умов цифровізації освіти, проблему було розглянуто на прикладі навчання дітей “амішів”, які проживають у Тлумацькому районі і живуть без благ цивілізації. В роботі запропоновано використання мультимедійних інтерактивних технологій навчання як ефективного засобу реалізації недискримінаційного підходу до навчання, а також наведено результати впровадження інтерактивних технологій в процес вивчення шкільного курсу інформатики.

Вітаємо Мар’яну з перемогою та бажаємо не зупинятись на досягнутому!!!