Найбільш успішні випускники факультету

Любомир Бориславович Бордун закінчив спеціальність «Інформатика» у 2008 році. Працював начальником управління освіти Коломийської ТГ, депутат Коломийської ТГ VII, VIII скликань. Загинув у 2022 році, захищаючи незалежність України.

З 2008 по 2010 рр. працював викладачем підготовчого факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка. З 2012 по 2016 – заступник директора з навчальної роботи в Коломийській гімназії імені Михайла Грушевського. З 2016 по 2022 – на посаді начальника управління освіти Коломийської територіальної громади. Депутат Коломийської ТГ VII і VIII скликань. Пішов воювати з перших днів повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Загинув у 2022 році, захищаючи незалежність України. Нагороджений посмертно орденом «За мужність» III ступеня.

Тарас Васильович Василишин закінчив спеціальність «Математика» у 2011 році. Працює на посаді доцента кафедри математичного і функціонального аналізу Прикарпатського національного університету.

8 років на посаді асистента, викладача та доцента кафедри.

Кандидат фізико-математичних наук у 23 роки, доктор фізико-математичних наук у 31 рік, наймолодший доктор фізико-математичних наук зі спеціальності 01.01.01 – математичний аналіз, наймолодший доктор фізико-математичних наук Прикарпаття.

Цитата: «Мотивують не слова, а вчинки».

Анастасія Чучвара (Давидок) закінчила спеціальність «Прикладна математика» у 2012 році. Працює старшим науковим співробітником відділу математичного моделювання нерівноважних процесів Центру математичного моделювання Інституту прикладних проблем механіки і математики імені Я. С. Підстригача НАН України, кандидат технічних наук.

9 років у системі НАНУ.

Анастасія працює у галузі математичного моделювання процесів перенесення маси у випадково неоднорідних структурах. Навчалась в аспірантурі Інституту прикладних проблем механіки і математики імені Я. С. Підстригача НАН України, яку завершила достроково. Захистила кандидатську дисертацію на тему: «Математичне мо­делювання дифузійних потоків у двофазних стохастично неоднорідних шаруватих структурах» та отримала науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 01.05.02 – «математичне моделювання та обчислювальні методи». Лауреат премії облдержадміністрації та обласної ради талановитим молодим ученим і спеціалістам за значні досягнення в галузі науки, які сприяють подальшому розвитку соціально-економічних перетворень у регіоні й утверджують високий авторитет науковців Львівщини в Україні та світі. Автор близько 80 наукових публікацій.

Мотивуючий вислів: «Працюй на совість, у будь-яку працю вкладай всю душу – і успіх не забариться».

Артур Марцінковський закінчив спеціальність «Комп’ютерні науки» у 2019 році. Тепер він працює на посаді інженера-програміста (Software Development Engineer II) відділу High Volume Hiring в Амазоні (Ірландія).

Класична ієрархічна кар’єрна драбина програмістів налічує 11 сходинок:
11. Brand specialist
10. Business analyst
9. Software engineer I
8. Software development engineer I (SDE I)
7. Software engineer II
6. Senior program manager
5. Technical program manager II
4. Software development engineer II (SDE2)
3. Senior technical program manager
2. Senior software development engineer
1. Senior manager

Артур піднявся на п’яту сходинку, що є неабияким досягненням випускника Прикарпатського національного університету! Бажаємо подальших успіхів!

Цитати: «Визначіться чого ви хочете – і йдіть до цього. Хочу мати багато грошей – не ціль. Хочу писати код як бог – більше схоже на ціль.»

Вікторія Мельникович-Семків закінчила спеціальність «Математика» у 2009 році. Працює вчителем математики і не тільки в Stedelijk Dalton Lyceum, місто Dordrecht, посада Docente wiskunde, rekenen en mediawijsheid.

Вікторія працює в ліцеї, з дітьми віком 12-17 років, вчителем математики, арифметики та медійної грамоти. Увесь навчальний процес ведеться голландською мовою. Вікторія одна з трьох вчителів математики, які є вихідцями з України. За словами випускниці нашого факультету «система освіти Голландії дуже відрізняється від української, але маючи хороший рівень підготовки, це не страшно!!!».

Мотивуючі вислови: «Немає нічого неможливого» і «Нічого не робити – це завжди промах».

Святослав Ігоревич Никорович закінчив спеціальність «Математика» у 2012 році. Зараз є депутатом Богородчанської селищної ради, член виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

З 2018 року – ФОП, займається інтернет-рекламою; депутат Івано-Франківської обласної ради сьомого скликання.

Мотивуючий вислів: «Залишайся собою».

Ярослав Олексин закінчив спеціальність «Інформатика» (Комп’ютерні науки) у 2006 році. Зараз є віце-президентом з розробки програмного забезпечення компанії [bvblogic] (Vice President of Software Development).

[bvblogic] – це  інноваційна компанія по розробці та впровадженні ефективних ІТ-рішень. Фірма працює в наступних напрямках: агропромисловість, транспорт та логістика, електронна комерція, системи бронювання та електронні квитки, рітейл та товари швидкого вжитку, маркетинг та реклама. [bvblogic] створює прогресивне програмне забезпечення, з використанням новітніх технологій та інтелектуальних підходів Data Science, Artificial Intelligence, Deep Learning, Machine Learning.

Завдяки свої наполегливій праці, Ярослав Олексин пройшов шлях від рядового програміста до фахівця високого класу. Значний професійний досвід, повага та авторитет серед колег дали можливість Ярославу очолити департамент Веб-розробки.

Богдан Михайлович Томенчук закінчив спеціальність «Математика» у 1976 році. Зараз працює на посаді директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти, Член координаційної ради з питань соціального та правового захисту військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби в запас або відставку та членів їх сімей, поет, публіцист.

З 1976 по 1977 роки працював учителем математики у Пістинській середній школі Косівського району. З 1977 по 1989 роки був учителем математики та організатором позакласної і позашкільної роботи в Воронській середній школі Коломийського району. З 1989 по 1990 роки обіймав посаду директора у Ценявській неповній середній школі. З 1990 по 1994 роки був начальником управління освіти Івано-Франківського обласного виконавчого комітету, обласної державної адміністрації. З 1994 по 1998 роки був призначений на посаду завідувача відділу освіти Коломийської районної державної адміністрації. З 2000 року є членом координаційної ради з питань соціального та правового захисту військовослужбовців, осіб, звільнених з військової служби в запас або відставку та членів їх сімей.

Павло Черноволенко закінчив спеціальність «Комп’ютерні науки» у 2013 році. Зараз працює на посаді інженера-програміста (Senior Software Engineer) в компанії  Bitlog (Швеція, Стокгольм).

Класична ієрархічна кар’єрна драбина програмістів налічує 11 сходинок:
11. Brand specialist
10. Business analyst
9. Software engineer I
8. Software development engineer I (SDE I)
7. Software engineer II
6. Senior program manager
5. Technical program manager II
4. Software development engineer II (SDE2)
3. Senior technical program manager
2. Senior software engineer
1. Senior manager

Павло піднявся на другу сходинку ієрархічної драбини компанії Bitlog! Бажаємо подальших успіхів!

Ніколи не втрачайте надію. Ви все зможете!