Всеукраїнська олімпіада з математики для вступників 2018

Факультет математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника вкотре проводить свою щорічну олімпіаду з математики для школярів. Учні з нашої та сусідніх областей з’їжджаються, щоб позмагатися у розв’язуванні цікавих, нерідко жартівливих задач, розім’яти “інтелектуальні м’язи”, і одночасно перевірити готовність до серйозного випробування, що очікує випускників — зовнішнього незалежного оцінювання з математики. Вже другий рік, як олімпіаді повернуто її традиційну роль при вступі, колись скасовану із запровадженням ЗНО. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України учасники, що успішно виконали завдання, матимуть право на додаткові 20 балів до оцінки сертифіката з математики при вступі на математичні та деякі інші спеціальності Прикарпатського національного університету.

Серед кращих випускників факультету математики та інформатики багато колишніх призерів передвступної олімпіади. 15 переможців і учасників торішньої олімпіади стали студентами Прикарпатського національного університету, зокрема, 12 — студентами факультету математики та інформатики. Ми цінуємо і виправдаємо довіру обдарованих молодих людей і прагнемо і цьогоріч полегшити вступ здібним і здатним до нестандартного мислення юним математикам. Зрозуміло, що своєрідну особистість важко вкласти у прокрустове ложе і порівняти з “канонічним списком” вимог до ідеального вступника. Щоб кожен учасник олімпіади міг виявити найблискучіші грані свого обдарування, передбачена можливість розв’язувати не всі задачі, а тільки ближчі до душі, і саме вони будуть враховані у підсумковий залік. Подробиці можна дізнатися на офіційній сторінці. Зацікавлених запрошуємо до попередньої реєстрації на сторінці реєстрації. Відповіді на будь-які запитання щодо олімпіади можна отримати, подзвонивши за телефоном деканату +380-342-59-61-08 або написавши листа на електронну адресу matholymp@pu.if.ua.

Олімпіада традиційно проводиться у два тури. Перший, дистанційний тур розпочинається 1 лютого, коли на сайті оприлюднено 10 задач для самостійного розв’язування у комфортних домашніх умовах. Учасники, що дали собі раду з принаймні трьома з цих задач, будуть запрошені на очний тур, і саме за його підсумками можна отримати дуже незайві 20 балів до оцінки сертифіката. Зауважимо, що отримання 20 балів залежить тільки від результату учасника і ніяк не залежить від того, як ці завдання виконають інші. Одночасно за сумою результатів обох турів встановлюватимуть призерів в особистій першості. Їх може виявитись до половини учасників, тому побажаємо юним математикам кмітливості і уважності, тим більше, що володарів дипломів І-го і ІІ-го ступеня, як і торік, організатори нагородять цінними призами від спонсорів.