Святкування Міжнародного дня Scratch на факультеті математики та інформатики

Програмуймо разом! або Студенти – дітям!

В рамках святкування Міжнародного дня Scratch 14 та 15 травня 2019 року студенти бакалаврату та магістратури спеціальності «Середня освіта (Інформатика)», майбутні вчителі інформатики, під керівництвом викладачів кафедри математики та інформатики і методики навчання, проводили волонтерські майстер-класи з програмування на Scratch для учнів загальноосвітніх шкіл міста.

Ці дні стали однією з найцікавіших та важливих подій для студентів як майбутніх вчителів. Протягом двох днів на факультеті зібралось понад 40 школярів, щоб набратись знань та поспілкуватись на рівні із такими ж учнями, але вищого навчального закладу.

До волонтерських майстер-класів студенти готувались особливо ретельно, щоб поділитись із вихованцями шкіл своїми розробками, а також щоб допомогти їм реалізувати перший власний проект. Майстер-класи передбачали індивідуальне заняття кожного учня зі студентом-наставником. Гості з цікавістю виконували всі вказівки, а їх наставники – із задоволенням допомагали у виконанні завдань. А потім кожен учень, учасник майстер-класу, отримав у подарунок сертифікат на безкоштовну консультацію від свого студента-наставника.

Протягом занять відчувалась невимушена атмосфера і для кожного з присутніх це був неповторний досвід. Кожній дитині окремо було приділено увагу, що є дуже цінним, як зауважили вчителі.

14 травня 2019 року до святкування  долучилися учні 3-х та 6-х класів Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №10 разом зі своїми вчителями Пушик Мар’яною Мирославівною та Ясінською Марією Михайлівною. Учні разом зі своїми наставниками-студентами протягом заняття не лише встигли створити свою першу гру на Scratch і пограти в неї, а й познайомитися, подружитися, зробити селфі та пообіцяти одне одному, що зустрінуться ще.

15 травня 2019 року до святкування  долучилися учні 4-х та 5-х класів Івано-Франківського НВК “Школа-гімназія 3” разом з вчителями Копань Вірою Анатоліївною та Дудчак Лесею Ігорівною. Всі учасники майстер-класу – від наймолодшого учня до найстаршого наставника назбирали багато позитивних емоцій. Створення Scratch-гри, цікаві розмови, обмін враженнями і побажання нових зустрічей – все було на одному подиху!

Ініціаторами таких заходів стали викладачі Власій Олеся Орестівна та Дудка Ольга Михайлівна. Мета заходів – допомогти навчитися студентам успішно та якісно подавати і пояснювати інформацію дітям, а юним школярикам – відчути, що у навчанні може бути стільки цікавого, пізнавального та захоплюючого!

Організатори щиро вдячні Департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради за підтримку в організації заходу, а також всім учасникам майстер-класів та вчителям за співпрацю!