Викладач факультету підготував призера Всеукраїнського конкурсу Малої академії наук

З  2  по 6 травня 2019 року креативна учнівська молодь зі всієї  України виборювала звання найкращих у 64 галузях наукових знань на фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. На секції математики Івано-Франківську обласну Малу академію наук учнівської молоді представляв учень 11 класу Природничо-математичного ліцею Івано-Франківської міської ради Тринога  Мирослав з науково-дослідницькою роботою “Лінійні рекурентні векторні співвідношення нескінченного порядку” (науковий керівник – керівник секції математики і прикладної математики МАНУМ, доцент кафедри диференціальних рівнянь і прикладної математики Казмерчук Анатолій Іванович).
При оцінюванні навчальних досягнень з базової дисципліни – математики Мирослав отримав 21 бал з 33 (10-ий результат з 24 учасників), за заочне оцінювання науково-дослідницької роботи – 19.2 бали з 20 (6-ий результат з 24 учасників)  і за захист науково-дослідницької  роботи – 47 балів з 47 (найкращий результат). За остаточними підсумками Мирослав Тринога отримав  87.2 бали з 100 (6-ий результат),  продемонстрував високий рівень і отримав диплом II ступеня, випередивши представників таких наукових центрів України, як Київ, Дніпро, Донецьк, Львів, Одеса та інші.
Мирослав вже вдруге став переможцем заключного Всеукраїнського етапу. Раніше у 2017-2018 н.р. він отримав диплом III ступеня за науково-дослідницьку роботу “Лінійні рекурентні співвідношення нескінченного порядку” (науковий керівник – Анатолій Казмерчук).
Зазначимо, що Мирослав Тринога зібрав нагороди переможця всіх трьох Всеукраїнських форумів з математики – своєрідного Великого шолому. Окрім перемог у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України Мирослав у попередні роки був також переможцем  IV етапу Всеукраїнської олімпіади з математики (диплом III ступеня у 2016-2017 н.р.) і переможцем Всеукраїнського турніру юних математиків (диплом III ступеня у 2017-2018 н.р., науковий керівник – Анатолій Казмерчук).
Ми щиро бажаємо Мирославу нових перемог і успіхів в подальшій науковій роботі.