Code Club

Доценти кафедри математики та інформатики і методики навчання факультету математики та інформатики Олеся Власій і Ольга Дудка разом зі студентами спеціальності “Середня освіта (Інформатика)” Лесею Степанченко, Марією Винничук, Христиною Гаразд та Ольгою Ліщинською долучилися до європейської ініціативи Meet and Code, яка в Україні реалізується Ресурсним центром ГУРТ за підтримки SAP. Це стало можливим завдяки виграному гранту для організації заходів з програмування новітніх технологій.

У рамках ініціативи разом з партнерами Code Club Івано-Франківськ та Івано-Франківський ІТ-кластер наші викладачі та студенти провели ряд заходів для учнів загальноосвітніх навчальних закладів не лише Івано-Франківська, а й інших міст України.

Зокрема, провели всеукраїнський онлайн-квест “Вчимося програмувати, мандруючи!”, онлайн курси “Моделюємо 3D об’єкти в Tinkercad” та “Дівчата програмують Android додатки”. Учасниками заходів стало загалом більше півтори сотні школярів.

«Участь у європейській ініціативі для нас і для наших студентів стала добрим досвідом і ми вдячні нашим партнерам Code Club в Івано-Франківській області та ГО «Івано-Франківський ІТ кластер» за активну підтримку, завдяки якій учасники наших заходів отримали пам’ятні подарунки», – зазначила ініціатор та координатор заходів Олеся Власій.