ХІІ обласний турнір юних математиків

2 жовтня 2016 року на базі ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» проходив ХІІ обласний турнір юних математиків.

У роботі журі турніру активну участь взяли викладачі факультету математики та інформатики: Федак Іван Васильович (голова журі), Казмерчук Анатолій Іванович (заступник голови журі), Никифорчин Олег Ростиславович, Махней Олександр Володимирович, Лабачук Оксана Василівна, а також студенти-магістранти напряму підготовки «середня освіта (математика)».

Експерт-консультантом турніру був завідувач кафедри вищої математики Івано-Франківського національного університету нафти і газу, доктор технічних наук, професор Мойсишин Василь Михайлович. Разом з ним у журі турніру працювали викладачі цієї ж кафедри: Савчук Ярослав Іванович, Бандура Андрій Іванович та Семенчук Андрій Васильович.

Інститут післядипломної освіти та освітні заклади області представляли: Голуб-Бортняк Лілія Володимирівна, Томенчук Людмила Степанівна, Шарманський Богдан Ярославович, Савчук Оксана Богданівна, Кеворкова Ольга Георгіївна та Літвінас Зоряна Володимирівна.

Команди-учасниці продемонстрували добру підготовку до турніру, про що свідчать високі результати всіх учасників турніру.

У фіналі між командами «ФТЛ-11» Івано-Франківського обласного фізико-технічного ліцею-інтернату, «Факторіал» Надвірнянського ліцею та «Радикал» Надвірнянського ліцею розгорілася справжня боротьба за перемогу в турнірі, про свідчать високі та досить щільні результати його учасників: 88; 87,5 та 87,25 балів відповідно з 96 можливих.

У такому ж порядку учасники турніру зайняли перше, друге та третє місця. Ще одне третє місце присуджено команді «ФТЛ-9-10» обласного фізико-технічного ліцею-інтернату як найсильнішій з команд, які не потрапили до фіналу.

Крім того, за якісну підготовку до турніру журі відзначило команду «Інтеграл» обласного ліцею-інтернату для обдарованих дітей з сільської місцевості та команди «ПоЛаМаєм», «2+3», «Альфа» природничо-математичного ліцею Івано-Франківської міської ради.

В особистій першості переможцями турніру стали:

І місце

Тимків Денис-Іван (Івано-Франківський фізико-технічний ліцей, 11 кл.)

Грицюк Володимир (Надвірнянський ліцей, 9 кл.)

ІІ місце

Зорій Софія (Обласний ліцей-інтернат обдарованих дітей з сільської місцевості, 11 кл.)

Ковтко Юрій (Надвірнянський ліцей, 11 кл.)

Дідик Назарій (Надвірнянський ліцей, 11 кл.)

Сенеджук Андрій (Надвірнянський ліцей, 11 кл.)

ІІІ місце

Петруняк Дмитро (Надвірнянський ліцей, 10 кл.)

Підгірняк Роман (Івано-Франківський природничо-математичний ліцей, 9 кл.)

Куцах Андрій (Надвірнянський ліцей, 10 кл.)

Бойчук Ольга (Івано-Франківський природничо-математичний ліцей, 10 кл.)

Петращук Василь (Івано-Франківський фізико-технічний ліцей, 11 кл.)

Приймак Ростислав (Івано-Франківський фізико-технічний ліцей, 10 кл.)

 

Бажаємо командам області гідно представити Прикарпаття на Всеукраїнському турнірі юних математиків, який проходитиме з 31 жовтня по 5 листопада у Чернівцях.

Всіх учасників турніру запрошуємо до навчання на факультеті математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Голова журі  Федак Іван Васильович.