ІІ відкрита Івано-Франківська обласна олімпіада з математики для учнів 5 – 8 класів

23 березня на базі факультету математики та інформатики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відбулася ІІ відкрита Івано-Франківська обласна олімпіада з математики для учнів 5 – 8 класів. Журі олімпіади прийняло рішення вважати призерами олімпіади всіх тих учасників, які набрали не менше 8 балів. З протоколами перевірки по кожному з класів можна ознайомитися за посиланням.

Про нагородження переможців та учасників олімпіади ми повідомимо на нашому сайті після підписання відповідного наказу ректором університету.

До участі у ІІ Всеукраїнській олімпіаді для учнів 5 – 7 класів, яка проходитиме 9 – 12 травня під егідою Київського національного університету імені Тараса Шевченка, рекомендовано таких учнів:

5 клас – Псюк Юрій (Калуська гімназія), абсолютний переможець І відкритої обласної олімпіади з математики за 5 клас (набрав 30 балів із 30 можливих, будучи учнем 4-го класу), переможець (І місце) ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади 2019 р. за 7 клас;

6 клас – Лісовський Олександр (Українська гімназія №1), крім найкращого результату на ІІ відкритій обласній олімпіаді, у нього також І місце на ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з математики;

7 клас – Жигалюк Анастасія (Коломийський ліцей №9), крім найкращого результату на ІІ відкритій обласній олімпіаді, вона у 2018 році була призером І відкритої обласної олімпіади з математики та призером І Всеукраїнської олімпіади з математики для учнів 5 – 7 класів.

Якщо б ІІ Всеукраїнська олімпіада з математики під егідою КНУ проводилася і для учнів 8 класу, то до участі в ній була б рекомендована також Маркута Єва (Івано-Франківська гімназія №2), переможець (І місце) як І, так ІІ відкритих обласних олімпіад з математики.

Запасними в команду області на участь у ІІ Всеукраїнській олімпіаді для учнів 5 – 7 класів є всі інші учні, які зайняли І місце у відповідних класах на ІІ відкритій обласній олімпіади з математики. За потреби між ними може бути проведений додатковий відбір.

Нагадуємо, що у березні-квітні цього року Прикарпатський університет проводить Всеукраїнську олімпіаду для професійної орієнтації вступників на основі повної загальної середньої освіти (для учнів 11 класу).

Вітаємо переможців олімпіади, а всіх її учасників та інших учнів, які люблять розв’язувати нестандартні задачі, запрошуємо до участі у ІІІ відкритій обласній олімпаді у березні 2020 року. Плануємо провести таку олімпіаду окремо для 5 -7 та 8 -10 класів. Слідкуйте за оголошеннями на нашому сайті.