Стажування IAESTE

Студентка спеціальності “Інженерія програмного забезпечення” Анна Боднарчук пройшла відбір IAESTE (міжнародна програма для обміну студентами для здобування практики за кордоном з технічних спеціальностей) і змогла поїхати на стажування до Іспанії. Вона працювала над урбаністичним проєктом в університеті Tecnocampus Mataro-Maresme, що за 45 хв від Барселони, і жила біля моря за 20 хв від пляжу. Анну зустріли дуже тепло, вона приїхала на свято Пасхи і провела його в колі іспанської сім’ї. За цей час змогла познайомитися з новими людьми, побачити визначні місця, такі як собор Святого Сімейства (Sagrada de Familia), гори Монсеррат, познайомитися з культурою країни. Крім того, Анна знайшла друзів, і серед них не тільки іспанці, а й студенти за обміном з інших країн (Італії, Швейцарії тощо).

Кураторами стажування були Josep López і Miquel Roca. Замовником був Alfons Palacios, а людиною від IAESTE, яка допомагала у всіх організаційних питаннях, був Juan García.

Стажування відбувалося в лабораторії в Технокампусі. Анні потрібно було розробити плагін на Python для програми GIS, що працює з картами та даними населення міста Матаро. Цими даними користуватимуться депутати в мерії міста.

Саме місто Матаро за величиною трохи менше за Івано-Франківськ, його населення 140 тисяч людей, це великий обсяг даних про жителів міста, тож владі потрібно було пришвидшити роботу з інформацією для кращої оптимізації в розбудовуванні певних районів.

Після практики у студентки залишилися незабутні враження та емоції, які не проходять і досі. В майбутньому вона планує повернутися і обов’язково відвідати своїх нових друзів. Крім того, Анна з нетерпінням чекає на них в Україні.

Не бійтеся, пробуйте себе і у вас все вийде. Ще рік тому Анна навіть не могла уявити, що проходитиме практику за кордоном і отримає такий прекрасний і позитивний досвід.