Профорієнтаційна зустріч із випускниками Княгиницького ліцею Рогатинської міської ради

15 березня 2024 року студент І курсу факультету математики та інформатики Назарій Цюняк за сприяння заступника декана з навчально-методичної роботи Соломка Андрія Васильовича зустрівся із учнями 8-11 класів Княгиницького ліцею Рогатинської міської ради. Школярі з цікавістю слухали інформацію про Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, який є не лише лідером серед закладів вищої освіти в регіоні, а й центром наукової думки.

Спочатку присутні переглянули відеозвернення доктора політичних наук, професора, ректора Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігоря Цепенди. Потім Назарій розповів про освітні програми факультету математики та інформатики. Він зазначив, що на факультеті здійснюють підготовку фахівців 6 кафедр: алгебри та геометрії, диференціальних рівнянь і прикладної математики, математичного і функціонального аналізу, математики та інформатики і методики навчання, комп’ютерних наук та інформаційних систем, інформаційних технологій. Детальніше розповів про спеціальності 121 Інженерія програмного забезпечення та 014 Середня освіта (Інформатика. Англійська мова), на яких він почав навчатись в 2023 році.

У процесі навчання є велике бажання оволодіти сучасними мовами програмування, знаннями з інформатики, комп’ютерної техніки, баз даних, Інтернет-технологій. Студент зауважив, що навчання на факультеті є цікавим, захоплює у цій професії і те, що основним напрямом працевлаштування випускників є робота програмними інженерами у IT-компаніях України та світу, що вимагає високого рівня володіння іноземною мовою.

Зустріч пройшла в надзвичайно теплій та дружній атмосфері.