Хто хоче до тридцяти років стати мільйонером?

У понеділок 29.09.2015 Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника відвідав засновник ІТ-компанії ЕLЕХ, народний депутат Олексій Скрипник. У рамках відвідин відбулася його зустріч із проректором з наукової роботи та міжнародної співпраці проф. Андрієм Загороднюком і лекція для студентів факультету математики та інформатики, які навчаються за напрямами підготовки, пов’язаними із програмуванням.

«Хто хоче до тридцяти років стати мільйонером?» – розпочав свій виступ пан Скрипник. У аудиторії піднялося більше ста рук. «Для цього треба дуже важко працювати. Простого шляху я не знаю. Але програмісти цілком реально цього добиваються», – зауважив нардеп.

Олексій Скрипник програмує з 1982 року, з 2004 року перебував на посаді директора компанії. «Я заохочую студентів групуватися по двоє-троє і створювати власні компанії. На ринку потрібна конкуренція», – говорить Олексій Скрипник. – «Середня зарплата нормального спеціаліста у ІТ-галузі складає 2-3 тисячі доларів. Наприклад, у Франківську я знаю кількох програмістів, які мають зарплату 12 тисяч доларів США».

Зауважимо, що чимало випускників факультету математики та інформатики працюють у великих ІТ-компаніях. Кафедри факультету зараз працюють над вдосконаленням навчальних програм для підвищення кваліфікації своїх студентів та швидшої адаптації випускників при працевлаштуванні.

«Ми будемо продовжувати зустрічі з успішними професіоналами у своїй галузі, щоб студенти бачили, до чого їм потрібно прагнути. Це найкращий стимул для їх розвитку», – підсумував декан факультету математики та інформатики проф. Володимир Пилипів.